TaloMagnusborgin Studioilla Porvoossa toimii musiikkia, äänitteitä, elokuvia, valokuvaa, grafiikkaa, animaatioita tuottavia yrityksiä ja taiteilijoita. Talossa toimii tällä hetkellä vakituisesti kahdeksan yhtiötä.

Toiminta talossa on kansainvälistä. Talossa syntyneet tuotteet leviävät ympäri maailmaa äänilevyinä, kuvatallenteina, televisioyhtiöissä, Internetissä, festivaaleilla ja tapahtumissa. Magnusborgin palveluita käyttää vuosittain 250 – 300 sisältötuotantoalan asiakasta, toimijaa, tuottajaa, taiteilijaa ja tuotantoyhtiötä.

Magnusborgin sydän on iso monitoimistudio eli Sali. Tämä 230 neliön tila palvelee kuvausstudiona, äänitysstudiona, kokeilustudiona ja tapahtumapaikkana. Yhdistys vuokraa Salia kaikille kiinnostuneille kulttuurialan ja media-alan toimijoille.

Talon toimintoja pyörittää Magnusborgin taiteilijayhdistys ry. Magnusborg on taiteilijoiden ja tekijöiden näköinen paikka, jossa tapahtuu ja syntyy kulttuuria.

 

 

Magnusborgin taiteilijayhdistys ry.

Magnusborgin taiteilijayhdistys koordinoi Magnusborgin tiloja eri alojen taiteilijoiden, taide- ja kulttuuriyhteisöjen ja tuotantoyhtiöiden käyttöön. Taiteilijayhdistys ry. on 1992 perustettu elokuvataiteen, mediataiteen, multimedian, äänitaiteen sekä esittävän ja luovan säveltaiteen aloilla toimiva taiteidenvälinen yhdistys. Magnusborgin taiteilijayhdistyksen toimintaan, kehittämiseen ja sisältöasioihin keskittyvä sivusto löytyy osoitteesta magnusborg.org.

Magnusborg syntyi tarpeesta luoda taiteilijoiden ja sisältötuottajien käyttöön pysyvä, muuntautumiskykyinen, taiteen ja kulttuurin tuotantoon keskittyvä projektitalo ja monitoimitila. Toiminta on taiteilijoiden itsensä hallinnassa ja vastuulla.

Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on ollut parantaa ja edistää kyseisten taiteenalojen harjoittamisen mahdollisuuksia Magnusborgissa. Yhdistys toimii Porvoossa sijaitsevassa Magnusborgin kiinteistössä pitkäaikaisvuokralaisena. Kiinteistön omistaa Finnbynejdens ungdomsförening rf.

Magnus_MI-0023-586x880

Magnusborgin historia

Magnusborg on rakennettu vuonna 1947 Finnbynejdens ungdomsförening rf. eli Suomenkylän nuorisoseuran omaksi taloksi.